21 siječanj 2019

OBAVIJEST VLASNICIMA PASA

KUĆNI LJUBIMCI NA JAVNIM POVRŠINAMA

 

 

Mole se vlasnici nevezanih pasa da ne puštaju svoje kućne ljubimce  bez nadzora  na javne površine, tako ugrožavajući zdravlje i sigurnost drugih ljudi i životinja, posebice djece. Problem neodgovornih vlasnika pasa je sveprisutniji i svakodnevno prijavljivan od strane nezadovoljnih građana.

 

Općina Klenovnik je na svojoj 7. sjednici održanoj dana 07. svibnja 2018. godine usvojila „Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama“ (Službeni vjesnik Varaždinske županije br. 31/18).

Tom se Odlukom propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca, uvjeti i način držanja ograđenih i vezanih pasa te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Općine Klenovnik

 

U točci II. Predmetne Odluke propisani su „uvjeti i način držanja pasa“, a čl. 33. predmetne Odluke predviđene su novčane kazne za prekršitelje, fizičke i pravne osobe, ukoliko iste ne postupaju sukladno odredbama Odluke.

 

Molimo sve neodgovorne vlasnike pasa da  poduzmu mjere za čuvanje svojih pasa u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, u protivnom postupanjem protiv članka 33.  Odluke vlasnici pasa mogu biti novčano kažnjivi kaznom u rasponu od 100,00 do 2.000,00 kuna. 

NAZIV DATUM