9 listopad 2019

JESEN U KLENOVNIKU

Općina Klenovnik ima najljepšu jesen – u obliku grofice Drašković

Image-1

Jesen je još jednom potvrdila da je doista čarobno doba, raskošno na sebi svojstven način koje nudi obilje plodova kao nagradu za trud i vrijedne ruke onih koji su posijali sjeme tih budućih plodova. Znaju to i žene iz Društva za njegovanje starih običaja iz Klenovnika, koje su zahvalile jeseni na najbolji mogući način.

Image-1 (1)

U mašti i pod spretnim rukama ovih žena polodovi jeseni doživjeli su svoju pravu metamorfozu, transformirajući se u vjerovali ili ne, groficu Drašković u svojem najraskošnijem i najsvečanijem izdanju. Tako je jesen na jedinstven način i u najelegantnijem obliku ušetala u općinu Klenovnik i to sasvim prigodno jer se ovih dana obilježava Dan općine. Grofica u svojoj krinolini već sada izaziva veliki interes mještana i prolaznika koji se žele fotografirati uz ovu damu kako bi imali unikatnu uspomenu iz klenovničkog kraja. Ova skulptura nastala od kukuruza, tikvi, bobica i jesenskog cvijeća dokaz je da je ljudska kreativnost bez granica i da se inspiracija nalazi u prirodi, svuda oko nas, a to su klenovničke žene itekako prepoznale.

Image-1 (2)

Njihov trud pohvalio je i načelnik općine Mladen Blaško, koji im se zahvalio na ovom angažmanu, ali ne samo na skulpturi već i na predanosti i trudu koji pružaju svojim obiteljima i na radnim mjestima te naravno, javnom životu općine djelujući kroz razne udruge i stvarajući na taj način pozitivnu, društvenu i kreativnu okolinu ugodnu za život.

NAZIV DATUM