15 listopad 2018

DANI OPĆINE KLENOVNIK


Općina Klenovnik – Dan Općine – Svečana sjednica Općinskog vijeća

 

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u petak, 12. listopada, obilježen je Dan Općine Klenovnik.

U nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, saborskih zastupnika Milorada Batinića i Anđelka Stričaka, zamjenika varaždinskog župana Roberta Vugrina, gradonačelnika i načelnika te drugih uzvanika, predsjednica Općinskog vijeća Sanda Golub naglasila je da su u središtu zbivanja i aktivnosti Općine Klenovnik ljudi, a potom je načelnik, HNS-ov Mladen Balaško podsjetio na realizirane projekte.

„Započeli smo sa popravcima općinskih cesta, uredili smo bakine, kopali grabe uz ceste, napravili smo most u Dubravcu, sanirali smo prilaz nogometnom klubu, napravili novo igralište u Lipovniku, obnovili prostor oko križa u Lipovniku, napravili novu ogradu kod Općine, napravili novu arhivu, darovali starije osobe i djecu za Božić i Uskrs, također smo s ručkom počastili našu djecu koja su ostvarila iznimne rezultate na raznim natjecanjima i šahistima smo darovali dva kompleta šaha“, rekao je načelnik Balaško te na pomoćima i suradnji zahvalio ministru graditeljstva Štromaru i zastupniku Stričaku.

Načelnik je istaknuo i suradnju s HEP-om na modernizaciji javne rasvjete, Županijskom upravom za ceste na asfaltiranju u Lipovniku, Hrvatskim vodama na njihovim aktivnostima, Gradu Lepoglavi na zajedničkom projektu edukacije o razvrstavanju otpada. Najavio je projekt dogradnje dječjeg vrtića vrijednosti 3,8 milijuna kuna.

Čestitku za Dan Općine uputio je gradonačelnik Ivana Milorad Batinić koji je istaknuo da su proračuni jedinica lokalne samouprave značajno ojačali nakon fiskalnog izravnanja i sada se taj novac investira u komunalnu infrastrukturu, projekte i društveni standard.

Zamjenik varaždinskog župana Vugrin, čestitavši Dan Općine Klenovnik, podsjetio je na ulaganja u energetsku obnovu objekata Službe za plućne bolesti i TBC na razini od 7,5 milijuna kuna te u medicinsku opremu vrijednu 180 tisuća kuna.

Potpredsjednik Vlade Štromar čestitao je predavši načelniku ključeve traktora kupljenog u sklopu 345 tisuća kuna vrijednog projekta za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva pri čemu je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sudjelovalo sa 130 tisuća kuna. Štromar je također podsjetio na povećanja lokalnih proračuna.

„Sve što radimo unatrag godinu, zakone, projekte, energetske učinkovitosti, komunalne projekte, radimo da bi naši građani bolje živjeli i ostali u Klenovniku, Varaždinskoj županiji i Republici Hrvatskoj“, poručio je Štromar dodavši da ova Vlada, zajedno sa saborskim zastupnicima, radi za Sjever Hrvatske više nego ijedna druga prije te da imaju partnere u kvalitetnim načelnicima i gradonačelnicima.

Na svečanosti su uručena javna priznanja Općine Klenovnik, a dobitnici su ugostiteljski obrt Špičko, obrt Nedjeljka Gladovića i obrt DE-ROL, Karate klub Klenovnik i članice Elena Siročić, Lena Škrbec i Nikolina Leskovar te član kluba Leo Šobak, Društvo za njegovanje starih običaja koje djeluje kao sekcija KUD-a Klenovnik, Lovačko društvo Kuna kao i učenici Osnovne škole grofa Janka Draškovića: ekipa Prve pomoći koja se plasirala na Državno natjecanje (Željka Janžek, Sara Srednoselec, Magdalena Kljunić, Nikolina Lukavski, Lorena Golub i Anđela Gladović-Nedić s mentoricom Karmelkom Car) te drugoplasirana ekipa na državnom natjecanju u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ (Nikolina Lukavski, Ena Gladović i Sara Srednoselec s mentoricom Draganom Belščak). Nagrađena je i najbolja učenica osnovne škole Nika Srednoselec.

Obilježavanje Dana Općine Klenovnik nastavljeno je izložbom kruha i peciva povodom Dana kruha te zabavom i duženjem uz nastup glazbenog sastava Kavaliri.

Subota je sportski dan, a nedjelja je rezervirana za polaganje vijenca na mjesnom groblju, svetu misu, vatrogasnu vježbu DVD-a Klenovnik te druženje uz domaće specijalitete Društva za njegovanje starih običaja uz nastup KUD-a Klenovnik.
NAZIV DATUM