16 travanj 2020

OBAVIJEST O POČETKU PRIKUPLJANJA PRIJAVA ŠTETA OD MRAZA I NISKIH TEMPERATURA

Zbog šteta na trajnim nasadima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama, koje su u periodu od 2. do 8. travnja ove godine zahvatile područje Varaždinske županije, župan Radimir Čačić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode za područje Varaždinske županije, pa tako i područje Općine Klenovnik.

 

Vlasnici, odnosno korisnici zemljišta, koje je zahvaćeno prirodnom nepogodom od mraza, a koje se nalazi na području općine Klenovnik i imaju štetu 30 posto i više, pozvani su da štetu prijave na propisanom obrascu (u prilogu).

 

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom coronavirusa, vlasnici, odnosno korisnici zemljišta pozivaju se da Obrazac prijave štete (EN-P) dostave putem e-mail: opcina.klenovnik@vz.t-com.hr ili predajom u poštanski sandučić na ulazu u zgradu Općine Klenovnik, Klenovnik 8, od 16. 04. do 23. 04. 2020. godine.

 

 

Uz prijavu štete potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, odnosno osobni identifikacijski broj i broj tekućeg računa banke u slučaju isplate naknade štete od elementarne nepogode, te obavezno napisati broj katastarske čestice na kojoj se nalazi kultura za koju se prijavljuje šteta.

 

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda naknadno će od vlasnika/korisnika zemljišta, koji prijave štetu, zatražiti gore navedene dokumente/ podatke, ukoliko isti ne budu priloženi obrascu prijave štete.

 

Mole se vlasnici, odnosno korisnici da prilikom prijave obavezno navedu neki kontak broj, kako bi se u slučaju nekih nejasnoća mogli kontaktirati.

NAZIV DATUM
obrazacpn.PDF 16.4.2020.
odluka-o-proglasenju-prirodne-nepogode-od-mraza-na-podrucje-varazdinske-zupanije.pdf 16.4.2020.