29 studeni 2018

POZIVAMO VAS NA BESPLATNE UMJETNIČKE RADIONICE

Pozivamo Vas na sudjelovanje u kulturno-kreativnim radionicama u okviru EU projekta „Kreativni seniori“.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine, uspostavom kulturno-kreativnih aktivnosti u ruralnim područjima Varaždinske županije. Tijekom provedbe projekta uspostavljena su dva Otvorena kreativna i kulturna studija (prostora za djelovanje), u općini Donja Voća i Vinica, u kojima će se provoditi sljedeće radionice: dramska radionica, radionica  keramike, likovna radionica te folklorna radionica. Za stanovnike okolnih Općina osiguran je i besplatan prijevoz u vrijeme provedbe radionica. Planirani početak radionica je 12. mjesec, a moguće je i naknadno uključivanje u radionice, ukoliko ostane slobodnih mjesta.

Za sudjelovanje u radionicama, prijaviti se možete na sljedeće načine:

  • Usmeno u Općini Donja Voća i Vinica
  • Telefonom na broj +385 42 766 711
  • Mailom na adresu kreativni_seniori@voca.hr

Prilikom prijave, molimo da se istakne radionica na koju se prijavljuje.

Projektni programi dostupni su osobama starijima od 54 godine iz naselja i općina: Klenovnik, D.Voća, Maruševec, Vinica, Petrijanec, Sračinec, Cestica, Vidovec.

Kroz projektne aktivnosti nastoji se utjecati na društvenu uključivost starijih osoba, njihovo zdravlje i aktivaciju te prevenciju prerane institucionalizacije. Samim time projekt pridonosi poboljšanju u kvaliteti života starijih osoba i njihovih obitelji te pridonosi provedbi strategije Europa 2020, Europske platforme za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti (inkluzivan rast), Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH te Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020 godine.

Vanja Noethig

vanja.noethig@voca.hr

 

NAZIV DATUM
Kreativni seniori - dopis.docx 29.11.2018.