6 travanj 2020

USKRS OVE GODINE BEZ OKUPLJANJA I PALJENJA VUZEMNICA

USKRS OVE GODINE BEZ OKUPLJANJA I PALJENJA VUZEMNICA

 

Stožar Civilne zaštite Općine Klenovnik ponovo upućuje apel građanima vezano za provedbu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, koja je još uvijek na snazi.

Sva veća okupljanja građana nisu dozvoljena, a posebno se upozorava na okupljanja za izradu vuzemnica( uskrsnih krijesova ).

U našem kraju postavljanje i paljenje vuzemnica uz koje se okuplja lokalno stanovništvo dočekujući Uskrs stoljetna je tradicija, ali njegovanje ove tradicije s obzirom na novonastalu situaciju širenja COVID-19 mora se ostaviti za neko drugo zdravije vrijeme.

Stoga upozoravamo da će u interesu zdravlja svih nas mještana Općine Klenovik obilaziti pripadnici operativnih snaga i policije, a svako okupljanje ili  pripremanje vuzemnica biti će sankcionirano."

Pozivam mještane Općine Klenovnik da se i dalje pridržavaju svih mjera koje su na snazi kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže, te da se strpimo još mjesec-dva, pa ćemo se opet grliti, ljubiti i ići u kafiće, ističe načlnica Stožera civilne zaštite Općine Klenovnik, Sanja Kolenko.

Trebamo biti odgovorni, to je najmanje što možemo učiniti. #OstaniDoma

 

NAZIV DATUM