20 travanj 2017

Druženje povodom Uskrsa u Dječjem vrtiću "Latica"
"Vedrina je u smijehu, a smijeh, ako je i gorak, ipak je vedar, jer smijeh nije toliko gorak da ne bi bio sladak. Smijeh je u svakom slučaju izraz života, ali samo jednog oblika života, a to je ljudski oblik, jer se samo čovjek smije.“

(Ranko Marinković)

 

12. travanj 2017. godine prošao je obilježen upravo iskrenim smijehom i vedrinom u dječjim dušama. Naime, Dječji vrtić „.Latica“ Klenovnik u suradnji s Udrugom mladih Općine Klenovnik organizirao je druženje djece, roditelja, odgojitelja te pripadnika lokalne zajednice ususret nadolazećem blagadanu Uskrsa. Druženje je otvoreno kratkim pozdravom nove ravnateljice dječjega vrtića, Mirjane De Lai, nakon čega je uslijedila predstava Nevolja jednoga Zekoslava, čiju scenografiju i lutke potpisuju odgojiteljice dječjega vrtića. Nevolje Zekoslava bile su idealan uvod za, djeci neočekivani, posjet uskrsnog zeke koji je pod hitno trebao pomoć u potrazi za izgubljenim poklonima. Nije ih trebao dva put zamoliti. U tren su oka djeca bila na dvorištu vrtića, marljivo predana zadatku koji je stavljen pred njih. Neki su tako ozbiljno shvatili svoj posao da je bilo i prizora djece koja nose više poklona no što njihove ručice mogu primiti. Međutim, uskrsni je zeko odlučio kako nije dovoljno samo pronaći poklone da bi ih tek tako dao, već da je i potrebno nešto otplesati zauzvrat. Na to su djeca starije mještovite skupine „Leptirići“ te djeca iz programa predškole otplesala pačji ples, u čemu su im se djeca mlađe mještovite skupine „Pužići“ spremno pridružila. Druženje je nastavljeno radionicom izrade pisanica, što je bio jedan kvalitetan prizor intrerakcije djece i odraslih kao ravnopravnih sudionika u samome procesu rada. Na kraju je sve okrunjeno razgovorom, zabavom i opuštenim druženjem, dok se dječji smijeh orio dvorištem vrtića i njegovim susjedstvom.

Ravnateljica i odgojiteljice zajedno s djecom zahvaljuju Udruzi mladih Općine Klenovnik na suradnji te angažmanu oko slatkih iznenađenja za djecu.

 

Kako je to bilo, prosudite sami, jer fotografija govori više od tisuću riječi.

 

NAZIV DATUM