2 listopad 2020

Zbog krivog informiranja portal Sjeverni.info pozvan na javnu ispriku

Zbog krivog informiranja portal Sjeverni.info pozvan na javnu ispriku

 

Načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško uputio je dopis medijima vezano uz slučaj pojave COVID 19 virusa u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića Klenovnik. U nastavku prenosimo priopćenje u cijelosti:

 

„Poštovani mještani Općine Klenovnik i stanovnici susjednih općina i gradova, obraćam vam se zbog demantiranja informacije objavljene na portalu Sjeverni.info, a vezano uz netočnu informaciju o slučaju korone u vrtiću u Klenovniku, koja je navodno portalu Sjeverni.info proslijeđena od stane roditelja djeteta polaznika vrtića. Nema mjesta za paniku i širenja lažnih informacija jer u Općini Klenovnik nema nijedne aktivne Covid 19 pozitvine osobe.

Stoga, ovim putem molimo portal Sjeverni.info da se ispriča javnosti zbog objavljivanja netočne i neprovjerene informacije, čime je stvorena bespotrebna panika kod stanovnika Općine Klenovnik i okolice. Te je zbog toga došlo i do opterećenja epidemioloških službi od strane mještana sa područja Općine Klenovnik, a sve zbog krivog informiranja javnosti. Od novinara se očekuje da se podaci i informacije kritički provjeravaju i preispituju prije svake javne objave od svake involvirane strane kako bi objavljene informacije bile u cijelosti točne i kako ne bi prouzročile štetu, te sloboda tiska i medija postoji u svrhu objave informacija i informiranja javnosti u dobroj vjeri, a ne radi nanošenja štete drugima.”

NAZIV DATUM