24 ožujak 2020

Poziv GDCK Ivanec na volontiranje građanima i studentima

Pozivamo studente i građane koji su dobrog zdravlja i voljni pomoći da se prijave za volontiranje u GDCK Ivanec

Prijave možete obaviti putem priloženog linka: 

https://forms.gle/YTuZGLao2w4vASncA 


Volontiranje podrazumijeva dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, na način predviđen Zakonom o volonterstvu, a bez postojanja uvjeta isplate novčanih nagrada ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje.

Volonter može postati 

  • punoljetna osoba,
  • maloljetna osoba s navršenih 15 godina uz pisanu suglasnost zakonskog zastupnika,
  • maloljetna osoba mlađa od 15 godina koja je uključena u odgojno obrazovne volonterske aktivnosti u skladu sa čl.13. Zakona o volonterstvu a na način da se javi u Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, na adresi Đure Arnolda 11  ili da ispuni Prijavni obrazac (link). 

Volonterske aktivnosti i volonterski sati upisuju se u volontersku knjižicu volontera, a po završetku volontiranja svakom se volonteru izdaje Potvrda o volontiranju i Potvrda o kompetencijama (link) u kojoj su sadržana sva znanja i vještine koje je volonter stekao prilikom provedbe pojedine volonterske aktivnosti. Sve pojedinosti međusobnih prava i obveza između volontera i GDCK Ivanec uređene su sljedećim dokumentima: Zakon o volonterstvu, Pravilnik o volontiranju u Hrvatskom Crvenom križu, Etički kodeks volonteraEtički kodeks Hrvatskog Crvenog križaUgovor o volontiranju (linkovi) Pri tome se posebna zaštita pruža maloljetnim volonterima.NAZIV DATUM
viewform.html 24.3.2020.