4 travanj 2017

Učenici OŠ Klenovnik dobili garderobne ormariće

Učenici OŠ Klenovnik dobili garderobne 

ormariće

 

            Ovih je dana u OŠ Klenovnik završio projekt opremanja škole garderobnim ormarićima za sve učenike. Prema riječima ravnatelja škole gospodina Mije Barišića projekt je vrijedan oko 35.000,00 kuna a partner u projektu je općina Klenovnik sa 10.000,00 kuna. Sve ormariće, njih 172 je napravila strukovna srednja škola iz Varaždina a ormariće su montirali i postavili na školske hodnike domari Saša i Ivan.Tim je povodom načelnik Općine Klenovnik gospodin Martin Oreški posjetio školu i uvjerio se da je na zadovoljstvo svih a pogotovo učenika projekt odrađen do kraja i da su ormarići u funkciji te da će isti pomoći rasterećenju učeničke torbe i pomoći da učenici imaju viši standard.

            Potrebno je istaknuti kako su projekt pomogli dobri ljudi koji su svojim sredstvima pomogli da škola do kraja provede ovaj projekt. Novčanim sredstvima u ukupnom iznosu od 8.300,00 kuna su pomogli: Jedinstvo Lamele d.o.o. Ivanec, Klasje d.o.o. Lepoglava, TO „Lexi“ Klenovnik, Jedinstvo 

Kartonaža d.o.o. Ivanec, MB Gradnja Lipovnik, Terasa na jezeru Trakošćan i CB Špičko Klenovnik.


            Osim ovog vrijednog projekta koji će doprinijeti podizanju učeničkog standarda u tijeku je priprema za provedbu projekta „Zamjene uloga“ kojim je zamišljeno da na jedan dan učenici i djelatnici škole zamijene uloge te da učenici bar na jedan dan „uskoče u cipele“ svojih učitelja i ostalih djelatnika škole.

            Cilj ovog projekta je kako nam je istaknuo ravnatelj da učenici makar na jedan dan osjete kako je to raditi u školi kao kuharica, tajnica, domar, učiteljica, stručni suradnik ili pak ravnatelj te da na osnovi tih saznanja imaju jasniju sliku o poslovima u školi, što bi trebalo doprinijeti da poslije toga učenici više cijene rad u školi i mijenjaju svoj stav o školi nabolje.

            Projekt vode učiteljice Dragana Belščak i Anita Husnjak. Prva faza projekta je pri kraju a u njoj su učenici najprije upoznati s detaljima projekta nakon čega je raspisan natječaj na osnovu kojeg je odabran učenik za svako zanimanje u školi. Slijedi faza intenzivnog pripremanja odabranih kandidata kako bi što uspješnije odradili svoju ulogu a sama realizacija slijedi u srijedu, 26.04.2017. nakon čega više ništa neće biti isto u šali je nadodao ravnatelj Barišić.

 

NAZIV DATUM