3 listopad 2018

40 GODINA DJEČJEG VRTIĆA


40 GODINA DJEČJEG VRTIĆA U KLENOVNIKU

Povodom 40 godina postojanja Dječjeg vrtića u Klenovniku bila je upriličena prigodna proslava. Djeca su prigodnim programom čestitala rođendan vrtiću koji je završio rezanjem torte za sve uzvanike, a iz dječjih usta ponosno se orila pjesmica“ Sretan rođendan ti…“koja je odzvanjala cijelim dvorištem.

Nakon programa nastavilo se druženje ispod šatora uz tamburaški sastav KUD Klenovnik.

Vrtić u Klenovniku izgrađen je 1978.godine i djelovao je u sklopu Dječjeg vrtića „Ivančice“ Ivanec sve do 9.prosinca 1996. kada poglavarstvo Varaždinske županije donosi  zaključak da Dječji vrtić Latica ispunjava uvjete za početak rada kao samostalna ustanova. U vrtiću trenutno boravi 41-o dijete od 1.5-7 god. u dvije odgojno mješovite skupine-„ Pužići“ od 1.5-4 god. koja trenutno broji 15 mališana te skupina“ Leptirići „od 4-7 god. u koju je trenutno upisano 26-ero djece. U vrtiću se provodi primarni deset satni program ,te kraći program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena primarnim programom.

Dječji vrtić „Latica“ uključuje se u različite manifestacije organizirane u Općini, organiziraju se druženja roditelja i djece kroz radionice(Božić, Uskrs…), obilježavaju se važni datumi, organiziraju se posjete, izleti, priredbe…

Put prema ovoj obljetnici nije uvijek bio posut ružama bilo je tu i trnja.

Razmišljalo se i o zatvaranju (nedostatak djece , izdatak za općinu…),privatizaciji ali unatoč svim poteškoćama uspio se održati do danas kao ustanova čiji je osnivač Općina Klenovnik.  Da je vrtić važan za odgoj i obrazovanje djece u Klenovniku pokazuje i brojka trenutno upisane djece , ali i sve veća zainteresiranost roditelja za upis djece u vrtić.

Načelnik Općine Klenovnik  Mladen Blaško pokazao je razumijevanje za potrebe vrtića, ušao je u neke projekte vezane za poboljšanje uvjeta rada ( nadogradnja vrtića, opremanje dječjeg igrališta…)  te se nadamo da će se njegovi planovi i ostvariti.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i ovu našu proslavu učinili još svečanijom posebno načelniku Općine Klenovnik Mladenu Blašku, načelniku grada Lepoglave Marijanu Škvariću, predsjednici Općinskog vijeća Klenovnik i predsjednici Upravnog vijeća vrtića Sandi Golub, Josipu Polančecu, Suzani Divjak, tamburaškom sastavu KUD Klenovnik, ugostiteljskom obrtu „Špičko“ iz Klenovnika, članovima Udruge mladih iz Klenovnika, zapovjedniku DVD-a Klenovnik Damiru Majhenu, prijašnjim i sadašnjim članovima Upravnog vijeća  vrtića, svim roditeljima, djeci ,zaposlenicima vrtića te svima prisutnima.

NAZIV DATUM