Mješoviti pjevački zbor KUD-a Klenovnik ostvario je veliki uspjeh osvajanjem brončane plakete na 52. Susretu zborova u Rovinju.

Pod vodstvom dirigenta Vladimira Gečeka te predsjednika KUD-a Ivana Oštarijaša, klenovnički zbor dokazao je da je jedan od najboljih zborova u cijeloj Hrvatskoj. Na ovom velikom uspjehu čestitao im je načelnik Općine Mladen Blaško koji je kazao kako je ovo velika promocija općine Klenovnik, ali i potvrda odličnog i predanog rada u KUD-u Klenovnik.

– Čestitam svima koji su svojim radom, entuzijazmom, i u konačnici velikom ljubavlju prema svom kraju, doprinijeli ovom velikom uspjehu našeg KUD-a. Ovo je samo potvrda da nije važno dolazite li iz male općine ili velikog grada, da kada nešto radite iskreno i iz čiste ljubavi i entuzijazma velike stvari se mogu napraviti. A ovo je zaista velika stvar, prvenstveno za članove KUD-a, za Općinu Klenovnik i u konačnici za Varaždinsku županiju – poručio je Blaško.

52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove i ljubitelje zborskog pjevanja. Na ovogodišnjem Susretu nastupilo je čak 13 odabranih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup morali izboriti putem županijskih i regionalnih smotri.